Skip to main content

Janet Bakker

Na haar opleiding Pedagogiek is Janet gaan werken voor een organisatie die zich bezighoudt met het vergroten van onderwijskansen waarbij zij veel gezinnen en jongeren heeft begeleid bij verschillende gebieden; (complexe) opvoed situatie verbeteren, onderwijsondersteuning, identiteitsontwikkeling, zelfredzaamheid, integratie etc. Elke situatie is anders en vraagt om maatwerk waarbij Janet samen met ouders onderzoekt wat nodig is en het beste past. Indien nodig wordt en samengewerkt met ketenpartners en met het informele netwerk. Ouders worden weer in hun kracht gezet en ontdekken wat het goed-genoeg ouderschap voor hen betekent en hoe ze daar vorm aan kunnen geven. De ouder(s) houdt de regie!

Janet begeleidt ook jongeren die begeleiding willen bij bijvoorbeeld relaties (binnen het gezin), onderwijs/beroepskeuze, zelfstandig leren wonen, identiteitsontwikkeling, zelfvertrouwen vergroten, trauma, rouw etc.

In 2017 heeft Janet de HBO+ opleiding tot Lichaamsgericht Trauma Coach afgerond en is zij gaan werken vanuit een holistische visie. Het lichaam geeft zoveel informatie en dat is vervolgens belangrijk om te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het voelen van spanning, hoe bouwt zich dat op in jouw lichaam en hoe voorkom je dat de spanning te groot wordt. Welke last draag je nog met je mee en waar is dat voelbaar in het lichaam?

In 2019 heeft Janet de training, uitvoering en intervisie van Centering Pregnancy/Parenting doorlopen en is zij landelijk gecertificeerd. Het werken met (aanstaande) ouders draagt bij aan een kansrijke start voor ieder kind. Dit werk motiveerde haar dusdanig dat zij de opleiding tot 1000dagen Coach® heeft gevolgd en daardoor extra competenties heeft verworven die ze inzet als middel om ouders en kinderen krachtiger met elkaar te verbinden. De focus ligt op een veilige hechting tussen ouders en kind, lichamelijke en neurologische ontwikkeling, spiegelgedrag, voorouderlijk besef, systemisch besef en voeding.

Opleiding

  • HBO Pedagogiek
  • HBO+ Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding Basis en TOP
  • HBO+ Trauma Coaching (lichaamsgericht)
  • HBO+ 1000dagen Coach® Opleiding
  • Diverse cursussen
Janet Bakker

Ook kennis maken met de rest van ons team?