Petra Plomp

030802

Beeldend therapeut/ vaktherapeut
Specialisatie: emotieregulatie, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, chronische ziekte, verlies/trauma, faalangst, mindfulness
Vestigingsplaats: Baarn
Werkgebied: Baarn, Soest, Eemnes e.o. 

DOELGROEP

Kinderen, jongeren en volwassenen

HULPVRAAG
Diverse problematiek op gebied van diverse problematiek op het gebied van emotie-regulatie, boosheid, verdriet, (faal)angst etc.

OVER PETRA
Na de opleiding Beeldende therapie aan de HU (2000) ben ik werkzaam geweest als trainer sociale vaardigheden in het basisonderwijs in Amersfoort. Daarna ben ik 8 jaar werkzaam geweest als therapeut in een revalidatiecentrum in Huizen. Daar heb ik zowel met kinderen, jong volwassenen en volwassenen gewerkt met zeer diverse behandeldiagnoses.
Vanaf 2008 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk voor beeldende therapie in Baarn. Ik houd van duidelijkheid, werken met een plan van aanpak en een heldere doelstelling.
In mijn praktijk komen kinderen, jongeren en volwassenen die op een of andere manier vastlopen in hun ontwikkeling en dagelijks leven. Zij zitten niet lekker in hun vel, ervaren problemen en uitdagingen.
Hierdoor kunnen er klachten zichtbaar worden op psychisch, emotioneel en/of lichamelijk gebied. De balans is weg en er is tijdelijk ondersteuning nodig om verder te komen.
Door te werken met beeldend materiaal wordt deze ondersteuning geboden.
Emoties kunnen worden geuit in het schilderen, boetseren, tekenen of werken met ander materiaal. Ook kunnen we oefenen met het doorbreken van patronen en zoeken naar andere manieren van omgaan met wat lastig of moeilijk is. Op deze manier bezig zijn, wordt door veel cliënten als prettig ervaren omdat woorden minder nodig zijn en het 'in beeld brengen' en 'ervaren' voorop staat. Kinderen, jongeren en volwassenen worden zo begeleid naar een betere balans.

OPLEIDING
• Beeldende therapie (Hogeschool Utrecht)
• Hooggevoeligheidsdeskundige (HoogGevoeligHeelGewoon)
• Teken je gesprek
• Training mindset (Platform Mindset)

Daarnaast volg ik regelmatig cursussen of ben aanwezig bij congressen en symposia op het gebied van verlies en rouw, hechting, emotie-regulatie etc.

AANGESLOTEN BIJ
• NVBT
• FVB
• NFG
• RBCZ

085 8769191

Ouder Hulplijn 
085 8769341
Een luisterend oor helpt!

 

Volg ons op:

Facebook

 

LinkeDin