Reflexintegratie methode MNRI®

We worden geboren met automatische reflexmatige bewegingen, zoals zuigen, grijpen en schrikreactie. Deze bewegingen vormen het fundament voor de ontwikkeling van onze hersenen, zoals leren lezen, rekenen en concentreren. In het begin van ons leven helpen deze reflexen ons te beschermen en te overleven. In het eerste levensjaar ontwikkelen deze primaire reflexen zich naar meer doelgerichte bewegingen.

Wanneer er problemen zijn tijdens de zwangerschap, geboorte en/of na de geboorte, kunnen reflexen niet goed ontwikkelen of niet goed tot rijping komen. Ook kan een later ongeluk of ziekte ervoor zorgen dat reflexen niet meer optimaal ontwikkeld zijn. Het gevolg is een vertraging of een terugval in de verdere ontwikkeling. Een kind ontwikkelt hierdoor inefficiënte compensaties. Een kind kan gevangen zitten in prikkels, sterk reageren of juist helemaal niet reageren, of ongecontroleerd reageren op zintuigelijke informatie.

Dr. Svetlana Masgutova spreekt dan van Reflex Integratie Stoornissen.

Met behulp van Primaire Reflexintegratie kan dit verholpen worden. Op het moment dat actieve reflexen en reflexpatronen worden geïntegreerd, ontstaan er in de hersenen nieuwe zenuwcellen en worden er nieuwe hersenverbindingen gecreëerd. Door het herhalen van deze reflexpatronen via bewegingen worden de nieuwe hersenverbindingen versterkt. Dit proces wordt myelinisatie genoemd.

Het doel van MNRI is om primaire reflexen te helpen ontwikkelen en te helpen integreren, om een stevig fundament te bouwen voor de ontwikkeling van de hogere hersendelen in ons brein. Dit leidt tot gelukkigere, kalmere personen, met minder stress, met een betere emotionele ontwikkeling, een beter functioneren en een beter leervermogen. MNRI is net zo effectief bij kinderen als bij volwassenen.

VOOR WIE
Reflexintegratie is geschikt voor alle leeftijden, van baby tot bejaard.

TARIEVEN
€ 85,00 per uur

DOOR WIE
• Milou van Rooij- de Vries

085 8769191

Ouder Hulplijn 
085 8769341
Een luisterend oor helpt!

 

Volg ons op:

Facebook

 

LinkeDin