Skip to main content

Sander Kooijman

Sander Kooijman is integratieve kinderpsycholoog. Hij heeft een brede opleiding en biedt begeleiding aan kinderen van 4 tot 12 jaar, evenals aan hun ouders. 

Sander is opgeleid als WO-ontwikkeling en onderwijspsycholoog en HBO (school)maatschappelijk werker. Daarnaast is Sander opgeleid als integratief kindercoach en is hij gelicentieerd Rots- en Watertrainer, individuele Alles Kidzzz trainer en faalangstreductietrainer. Sander is geregistreerd bij SKJ en heeft meer dan 23 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening.

Zijn expertise ligt in het omgaan met kinderen die boos gedrag vertonen. Bij de begeleiding die Sander biedt, staat de vraag van het kind centraal. Sander werkt samen met de ouders. Vaak loopt er een parallel traject, waarbij patronen tussen ouder en kind ook aandacht behoeven. Sander werkt zowel met de ouder als met het kind. Het resultaat is van essentieel belang voor Sander. Zijn hulpverlening is toegankelijk en praktisch.

Kinderen krijgen bij Sander de vrijheid om op hun eigen manier aan de slag te gaan met hun problemen of klachten. Het ene kind wil zich misschien verkleden als Superman, terwijl het andere kind liever met spelletjes werkt. Weer een ander kind maakt misschien opstellingen met Playmobil, terwijl een ander kind zich richt op tekenen en spelletjes met nerfguns. Spel en verbeelding staan centraal in de manier waarop Sander begeleidt.

Sander zet al zijn methodieken, kennis en ervaring op een integratieve manier in. Het resultaat is dat kinderen al snel woorden kunnen geven aan hun gevoelens. Kinderen die een traject volgen bij Sander ontwikkelen: lichaamsbewustzijn, emotioneel bewustzijn, zelfvertrouwen, assertiviteit en emotionele intelligentie.

De begeleiding van Sander is passend voor:

– Kinderen die thuis of op school vastlopen door boos gedrag, veel conflicten en weinig zelfvertrouwen.
– Kwetsbare kinderen met angsten die hulp nodig hebben om stevig in de wereld te staan.
– Kinderen die zich in het grijze gebied bevinden van bijkomende problemen zoals ADHD en ASS en die meer baat hebben bij begeleiding dan bij behandeling of diagnostiek.
– Kinderen die vanwege hun gedrag dreigen uit te vallen op school.

Sander boekt mooie resultaten met kinderen die gedrag vertonen in het subklinische gebied. Normaliseren van probleemgedrag is dan het doel en zo kan dure behandeling of een GGZ-traject worden voorkomen. 

Sander werkt effectief met:

– Ouders die thuis patronen van boosheid en negativiteit ervaren.
– Ouders die op een krachtige en liefdevolle manier willen communiceren met hun kind.
– Ouders die bereid zijn te doen wat nodig is.

Contra:

– Vechtscheiding; ouders dienen samen als collega-ouders samen te kunnen optrekken.
– Sander biedt geen therapie, geen behandeling en geen diagnostiek.
– Wanneer de eigen problematiek van ouders de overhand heeft (denk aan persoonlijkheidsproblematiek). 

 
Opleiding

  • HBO – maatschappelijk werk
  • WO – psychologie


Extra

  • Integratief kindertherapeut
  • Integratief kindercoach
  • Licentie Rots en Water
  • Licentie Alles kidzzz
  • Licentie faalangsttraining


Registratie

  • SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), registratienummer: 110005185 

Ook kennis maken met de rest van ons team?